ویرایش محتوا

درباره ما

تخصص و سابقه کاری در بخش‌های، حقوقی، کیفری، ملکی، ثبتی، بین المللی و دیگر امور حقوقی با ارائه مشاوره حقوقی، قبول وکالت و ارزیابی پرونده‌ها

ما با ایجاد حس اعتماد، در فعالیتهای خود و با ارائه مشاوره صحیح و تخصصی و قبول وکالت در زمینه‌های حقوقی و پیگیری متعهدانه پرونده های مطروحه پاسخگوی نیازهای حقوقی شما عزیزان هستیم.

تجربه و تبحر و تخصص ما یاری رسان شما در کلیه پرونده های پیچیده و سخت شما عزیزان خواهیم بود.

با ما تماس بگیرید

مراحل شکایت از شوهر برای کتک زدن همسر

  • خانه
  • -
  • ضرب و جرح
  • -
  • مراحل شکایت از شوهر برای کتک زدن همسر
مراحل شکایت از شوهر برای کتک زدن همسر

شکایت از شوهر به علت ضرب و شتم یکی از موارد متعددی می باشد که در دادگاه ها روزانه افراد زیادی از جمله حقوقدانان، قضات، وکلای زیادی با آن روبرو هستند. با بالا رفتن سطح فرهنگ و تغییر سبک زندگی انتظار می رود که کمتر شاهد چنین شکایاتی باشیم ولی متاسفانه همچنان از این دست شکایات به وفور تنظیم می شوند. اگر شما هم به هر نحوی با این مسئله روبرو هستید پیشنهاد می کنیم حتما این مقاله را تا پایان دنبال کنید.

مراحل گام به گام شکایت از شوهر برای کتک زدن

قدم اول برای شکایت از شوهر برای کتک زدن

کلانتری یا دادسرا: ابتدا برای شکایت از شوهر به علت خشونت و کتک زدن باید به کلانتری مراجعه کرد تا از شوهر اقامه دعوی شود. زن می تواند بعد از ساعت اداری هم به کلانتری برای شکایت مراجعه کند تا از بین رفتن آثار جرم جلوگیری شود؛ اما گاهی افراد با همراه داشتن مدارک لازم برای اثبات جرم مستقیم به دادسرا می روند و روند تشکیل پرونده را آغاز می کنند. در این مورد که موضوع شکایت از شوهر به خاطر کتک زدن زن مطرح است در دادگاه خانواده رسیدگی نمی شود.

مدارک لازم برای شکایت از شوهر

۱: مدارک شناسایی مانند کارت ملی -شناسنامه

۲: شهادت شهود و سایر دلایل

۳: صورتجلسه مامور انتظامی

مرحله دوم: فرستادن پرونده به دادگاه

بعد از صدور نظر پزشکی قانونی پرونده ی شکایت از شوهر به دادسرا ارجاع داده می شود. بعد احضاریه دادگاه به صورت جداگانه به دست زن و شوهر رسانده می شود تا در تاریخ معیین شده در جلسه دادگاه حضور یابند.

مرحله سوم: نظریه پزشکی قانونی

بعد از شکایت نامه و فرستادن پرونده به دادگاه اولین اقدام قاضی در صورتی که مرد به کتک زدن زن اقرار نکند زن به پزشکی قانونی ارجاع داده می شود تا جراحت ایجاد شده از سوی کارشناسان پزشکی قانونی بررسی شود و میزان جراحت وارده معلوم شود تا دادگاه بتواند بر اساس نظر کارشناسان پزشکی قانونی رای صادر کنند.

اقرار شوهر:

در این مورد خانمی که مدعی است مورد ضرب و شتم قرار گرفته و به خاطر شکایت از شوهر در دادگاه حضور پیدا کرده دیگر نیازی به آوردن دلیل و مدرک و احضار شهود به دادگاه ندارد و شوهر در مقابل قاضی یا مامور نیروی انتظامی اقرار به عمل خود می نماید و اقرار نامه را پر می کند و با اثر انگشت و امضا آن را تایید می کند.

قسامه در دادگاه:

در برخی موارد بسیار خاص قاضی پرونده از زنی که به خاطر شکایت از شوهر در دادگاه حاضر شده می خواهد برای ثابت کردن ادعای خود قسم یاد کند و همچنین ممکن است از طرف دیگر دعوا هم چنین درخواستی داشته باشد.

آنچه باید از قسامه بدانید

اماره:

هر چند صدا و فیلم ضبط شده برای دادگاه به اندازه دلیل و مدرک اعتبار ندارد ولی در صورت نیاز می توان از آن برای اثبات ادعای زنی که به دلیل شکایت از شوهر آن را ارائه داده است مورد استفاده قرار گیرد البته به شرطی که اصالت آن ها روشن شود.

گاهی اوقات شوهری که از او به علت کتک زدن همسرش شکایت شده در دادگاه حاضر می شود و ادعای بی گناهی می شود و به کل منکر کتک زدن همسر خود شده و بیان می کند زن اقدام به خودزنی کرده است. در این حالت زن افرادی را به عنوان شاهد به دادگاه معرفی می کند این شاهدان می توانند:

فرزند، همسایه، خدمتکار خانه یا محل کار یا سایر افراد باشند.

گرفتن وکیل برای پیشبرد پرونده شکایت از شوهر برای کتک زدن

زن می تواند به عنوان شاکی خصوصی در رابطه با شکایت از شوهر به همراه وکیل دادگستری یا به تنهایی در دادگاه حاضر شود. قاضی پرونده ابتدا تمام مدارک و شواهد را سنجیده سپس سخنان زن و شوهر و در صورت داشتن وکیل اظهارات وکیل را هم شنیده و طبق قانون رای صادر می کند.

مجازات شوهری که به جرم کتک زدن همسرش مجرم شناخته شده است:

  • زنی که به خاطر شکایت از شوهر در دادگاه آماده می شود همیشه رای به نفع او صادر نمی شود.
  • در بعضی موارد کتک زدن باعث آسیب به زن نمی شود و اثر آن بر بدن او وجود ندارد در این حالت مجازاتی برای شوهر وجود ندارد.
  • اما اگر این ضرب و شتم از سوی شوهر عمدی باشد وزن دچار صدمه روحی و جسمی شده باشد قطعا شوهر مجرم شناخته خواهد شد و قانون مجازاتی برای او در نظر گرفته است.
  • چنانچه شاکی به شوهرش رضایت ندهد شوهر با توجه به نظر قاضی پرونده به مجازات تعزیری درجه ۷ یعنی ۹۱ روز تا ۶ ماه حبس و ۱۱ تا ۳۰ ضربه شلاق محکوم می شود.
  • همچنین کتک زدن باعث آسیب جدی و نقص عضو زن شده باشد، مرتکب جرم قصاص خواهد شد.
  • در مواردی هم که با وجود ثابت شدن جرم و آسیب دیدگی زن، ولی امکان قصاص وجود نداشته باشد مجرم به ۵ تا ۲ سال زندان و پرداخت دیه در صورت درخواست فرد آسیب دیده محکوم می شود.
  • اگر مجرم با اسلحه یا چاقو و ابزار مشابه موجب آسیب دیدگی زن شده باشد و آسیب دیدگی از انواع ذکر شده در موارد بالا نباشد به ۳ ماه تا یک سال حبس محکوم می شود.

موارد صرف نظر از شکایت از شوهر

اگر زن شکایت از شوهر را پس گرفت و به هر دلیلی گذشت کرد می تواند درخواستی مبنی بر ترک تحت تعقیب به دادگاه ارائه دهد. تا در صورت تکرار عمل کتک زدن از سوی مرد، بتواند پرونده را دوباره به جریان بیاندازد.

ارجاع پرونده به مددکاری:

هنگامی که پرونده شکایت از شوهر به مددکاری سپرده می شوند مددکار به صورت محسوس یا نامحسوس شروع به تحقیق از همسایگان یا آشنایان و نزدیکان زوجین می کند. این روش در زمانی که شوهر حاضر به طلاق زن نمی باشد موثر واقع می شود.

به طور کلی مراحل شکایت از شوهر به خاطر کتک زدن، مراحل پیچیده ای ندارد فقط کافی است زن به حق وحقوق خود آگاه باشد تا بتواند صدای خود را به گوش قانون برساند. بر خلاف قدیم که اختلافات خانوادگی معمولا با روش ریش سفیدی به نفع مرد حل می شد امروزه حق زن تا حد زیادی حفظ خواهد شد. امید است این مطلب برای افرادی که به نوعی درگیر این مسئله هستند مفید واقع شود.

2 دیدگاه ‌ها

  • سلام خانمی ۴۳ ساله هستم.۲۶ ساله ازدواج کردم و دوتا بچه دارم یه پسر۲۵ ساله و یک دختر ۱۹ ساله.خیلی سختی کشیدم.۳۵ سالگی دچار سرطان سینه شدم .چندین بار عمل جراحی داشتم و ۶ سال دارو و تحت درمان بودم.البته دکترم گفت ۱۰ سال باید تحت درمان باشی ولی من با توجه به شرایط زندگیم درمانم روبعد از ۶ سال قطع کردم.همسرم فردی بسیار شکاک وسواس بدبین بددهن هست همیشه به زمین و زمان و من و بچه ها و خانوادم و حتی خانواده خودش فحش میده.انقد شکاکه که دکترم مرد بود میومد باهام تو مطب که نکنه دکتر به من دست بزنه.حتی با دکترم بحث کرد و خودش دکترمو عوض کرد.به منم تهمت زد که تو بدت نمیاد دکترت مرد باشه و بهت دست بزنه.در صورتی که خداشاهده من انقد از بیماریم در عذاب بودم که به این چیزا فکر نمیکردم.هنوزم که هنوزه منت میزاره سرم که من خرج بیماریتو دادم و تو با بیماریت بلاهایی سرم اوردی که نگو.حدود یک ساله که بازنشسته شده و همش تو خونه نشسته و مدام با من و بچه ها سر چیزای الکی بحث و دعوا میکنه.نمیزاره تنهایی من و دخترم جایی بریم از همه آشنا و فامیل منو بریده.تا اینکه دیروز دعوامون شد و منو به شدت کتک زد.ولی جوری میزنه که ردی ازش به جا نمونه بعدش هم کلی معذرت خواهی.چندین بار
    با پسرم درگیری فیزیکی داشتن.یه بار هم دخترمو خیلی کتک زد به خاطر اینکه با دوستاش رفته بود سینما انقدر کتکش زد تموم بدنش کوفته شده و دردمیکرد .وقتی باهامون دعوا میکنه در خونه رو قفل میکنه و کلید و گوشی رو ازم میگیره که با هیچکسی در ارتباط نباشم. نمیدونم چکار کنم.خستم داغونم.اصلا حالم خوب نیست جایی ندارم برم.وضع مالیش بد نیست ولی هیچ وقت پول در اختیار من و بچه ها نذاشت.دوتا خونه داره موقعی که من بیمار بودم آپارتمانی که داخلش زندگی میکنیم به نامم زد ولی گفت به شرطی که مهریه ات رو حلال کنی که من اینکارو نکردم و حالا مدام میگه تو کلاهبرداری و منو گول زدی در صورتی که خودش بارضایت خودش خونه رو نامم زد.حالا میگه اگه طلاق میخای اول خونه رو به نامم بزن هیچی هم بهت نمیدم.دیگه جونم به لبم رسیده.ازش متنفرم بچه ها هم ازش متنفرن و مدام به من میگن جدا شو.بارها رفتم خونه پدرم قهر ولی پدرم مخالف طلاق بود و سختش بود من میرم اونجا قهر.خیلی تو گوگل سرچ کردم همسرم تموم علائم پارانویید رو داره.تا اسم طلاق رو میارم بهم تهمت میزنه و میگه با کی هماهنگ کردی کی بهت اینارو یاد داده.بخام بگم یه کتاب میشه لطفا کمکم کنید.

  • اگر زن خودزنی کرده باشه باید چکار کنیم؟

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در
خبرنامه سایت

*** عضویت در خبرنامه سایت

روزهای کاری

شنبه : 20.00 - 09.00
یکشنبه : 20.00 - 09.00
دوشنبه : 20.00 - 09.00
سه شنبه : 20.00 - 09.00
چهارشنبه : 20.00 - 09.00
پنج شنبه : 20.00 - 09.00
جمعه : تعطیل
پیام به مشاور